Kořeněné čočkové karbanátky jsou lahodné, křupavé a plné chuti. Tento vegetariánský recept kombinuje červenou čočku s aromatickými kořením a bylinkami, vytvářející tak dokonalou alternativu k tradičním karbanátkům. Skvělá volba pro milovníky rostlinné stravy i pro ty, kteří si rádi dopřejí zdravý a lahodný pokrm. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a obohaťte svůj jídelníček o novou, chutnou chuťovku.

Suroviny

  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 brambora
  • 1 lžíce koření na karbanátky (např. kmín, majoránka, pepř)
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu do měkka a necháme vychladnout.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev a bramboru nastrouháme.
  3. V misce smícháme všechny suroviny, přidáme koření a dochutíme solí a pepřem.
  4. Získanou směs necháme cca 30 minut odležet v lednici.
  5. Vytvarujeme karbanátky podle libovolné velikosti a smažíme je na oleji dozlatova z obou stran.
  6. Podáváme například s bramborovým salátem nebo zeleninovou oblohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *