20. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s plody moře
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rizoto s plody moře, které je plné šťavnatých krevet, sladkých mušlí a aromatických bylinek. Jedinečná kombinace chutí a vůní, která vás okouzlí na první skus. Zahalte se do nádechu moře s tímto skvělým receptem na rizoto!

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750ml vývaru (nebo vody)
  • 100ml bílého vína
  • 70g másla
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme rýži a necháme chvilku restovat, dokud rýže nezezlátne.
  3. Přilijeme víno a necháme vše chvíli vařit, dokud nevypaří.
  4. Postupně přiléváme vývar, za stálého míchání vaříme, dokud není rýže měkká.
  5. Ve vzdálenějším hrnci uvaříme mořské plody dle návodu na obalu.
  6. Přimícháme uvařené mořské plody do hotového rizota.
  7. Přidáme máslo a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *