20. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se zeleninou a parmazánem! Tento skvělý recept kombinuje krémovou texturu rizota s osvěžující zeleninou a bohatou chutí parmazánu. Skvělá volba pro rychlou a zdravou večeři!
Suroviny:
- 1 šálek rýže arborio
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 100g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou mrkev a cuketu a necháme chvilku restovat.
- Přidáme rýži arborio a krátce podusíme.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme do změknutí rýže, občas promícháváme.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme do hladka.
- Po ochucení solí a pepřem můžeme podávat.