20. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se zeleninou a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se zeleninou a parmazánem! Tento skvělý recept kombinuje krémovou texturu rizota s osvěžující zeleninou a bohatou chutí parmazánu. Skvělá volba pro rychlou a zdravou večeři!

Suroviny:

  • 1 šálek rýže arborio
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 100g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou mrkev a cuketu a necháme chvilku restovat.
  3. Přidáme rýži arborio a krátce podusíme.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme do změknutí rýže, občas promícháváme.
  5. Přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme do hladka.
  6. Po ochucení solí a pepřem můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *