19. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a lahodné italské risotto s hřiby a šafránem, které se připraví za pár jednoduchých kroků. Tento recept vám poskytne skvělou inspiraci pro vaření doma. Užijte si bohatou chuť hřibů a intenzivní aroma šafránu v této lahodné pokrmu!

Suroviny

  • 200 g hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g rýže na risotto
  • 1 l zeleninového vývaru
  • šafránové vlákno
  • 70 ml bílého vína
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • parmazán

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme nakrájené hřiby a dusíme, dokud nezůstanou měkké.
  3. Přidáme rýži a necháme ji zesklovatět.
  4. Postupně přiléváme vývar a vaříme do měkka. Na konci přilijeme šafránový výluh.
  5. Zalijeme vínem, promícháme a necháme vše zahuštit.
  6. Přidáme na kostičky nakrájený parmazán a přechutnáme solí a pepřem.
  7. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *