19. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a lahodné italské risotto s hřiby a šafránem, které se připraví za pár jednoduchých kroků. Tento recept vám poskytne skvělou inspiraci pro vaření doma. Užijte si bohatou chuť hřibů a intenzivní aroma šafránu v této lahodné pokrmu!
Suroviny
- 200 g hřibů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g rýže na risotto
- 1 l zeleninového vývaru
- šafránové vlákno
- 70 ml bílého vína
- olivový olej
- sůl
- pepř
- parmazán
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme nakrájené hřiby a dusíme, dokud nezůstanou měkké.
- Přidáme rýži a necháme ji zesklovatět.
- Postupně přiléváme vývar a vaříme do měkka. Na konci přilijeme šafránový výluh.
- Zalijeme vínem, promícháme a necháme vše zahuštit.
- Přidáme na kostičky nakrájený parmazán a přechutnáme solí a pepřem.
- Podáváme posypané strouhaným parmazánem.