28. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignonne
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignonne je lahodné tradiční francouzské⁢ jídlo, které vám přinese přísun radosti do vaší kuchyně. Tato lahodná hovězí masová směs je připravena s jemně se dusícím hovězím masem, které je marinované v červeném víně a aromatických bylinkách. Nechte se zajmout příjemnou vůní, zatímco maso pomalu vaříte a dochutíte kvalitní zeleninou a omáčkou. Po dlouhém​ dušení se maso rozplývá na jazycích a přináší ⁣vám bohatou chuť, která se ponoří do každého kousku maso. Dopřejte si dekadentní jídlo plné lahodného masového zážitku a oslňte svého okolí touto jedinečnou specialitou.

Suroviny:

  • 600​ g hovězího masa (řízek nebo⁢ roštěnec)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 200 g špeků
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce ⁤oleje
  • 500 ml červeného vína
  • 500 ​ml vývaru
  • 1 lžička ​tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř ‌dle chuti

Postup:

  1. Maso nakrájejte na ⁤menší kostky a osolte a opepřete.
  2. Oloupejte ⁤a nakrájejte cibuli a česnek na jemné ​plátky.
  3. Oloupejte a nakrájejte mrkev na kolečka.
  4. Špiky ⁤nakrájejte na menší kousky.
  5. V rendlíku zahřejte olej​ a osolte a opepřete maso. Smažte maso z každé strany dokud není lehce zlatavé.
  6. Přidejte⁣ cibuli, česnek, ‍mrkev ‌a špiky a smažte, ‍dokud se zelenina ⁤nezačne povařit.
  7. Přisypte mouku a zamíchejte, aby se spojila se šťávou z masa a zeleniny.
  8. Přilijte červené víno a vývar⁣ a ⁢přidejte tymián ‍a rozmarýn.
  9. Zahřívejte na mírném ohni asi 2 hodiny, ⁢dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
  10. Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a‌ pepřem. Můžete podávat s bramborovou kaší nebo⁤ pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *