12. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský pečený banán se slaninou.
zdroj: Recepty 24/7

Brazilský pečený banán se slaninou je originální a ⁢chutný pokrm, který spojuje sladkou chuť zralého banánu s křupavou slaninou. Tento⁣ recept​ je snadný k přípravě a rozhodně stojí za vyzkoušení.‍ Banány jsou nejprve obalené v plátku slaniny a poté pečené v⁣ troubě, což způsobuje, že se slanina rozpustí a zanechává banán s lehce ‍slaným a sladkým nádechem. Brazilský pečený banán se slaninou je ideální jako předkrm, nebo dokonce jako sladký dezert. Vyzkoušejte‌ tento jednoduchý a lahodný recept a překvapte své chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 4⁣ zralé banány
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce kaneliky

Postup:

  1. Předehřejte‌ troubu‍ na 180 °C.
  2. Oloupejte banány a rozřízněte je podélně, ‌ale ne úplně na polovinu.
  3. Smíchejte hnědý cukr a kaneliku v malé misce.
  4. Do každého banánu vložte 1 lžičku směsi ⁢cukru a kaneliky.
  5. Suroviny:

    • Zralé banány
    • Plátky⁢ slaniny
    • Hnědý cukr
    • Kanelika

    Postup:

    1. Předehřejte troubu na 180 °C.
    2. Oloupejte banány a rozřízněte je podélně, ​ale ne úplně na polovinu.
    3. Smíchejte hnědý cukr a kaneliku v malé misce.
    4. Do každého banánu vložte 1 lžičku⁢ směsi cukru a kaneliky.
    5. Zabalte každý banán do 2 plátků slaniny.
    6. Pečte v ‌troubě⁢ asi 15-20 minut, nebo dokud⁣ slanina nezezlátne a banány se​ nezměknou.
    7. Hotové banány​ nechte trochu vychladnout a poté ​servírujte.

    Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *